lördag 31 maj 2008

Sparks - In Outer Space (1983)



Ikväll var inte bra. Det går inte att skriva om det på nåt bättre sätt. Eller jo, en aning. En bedrövlig konsert räddades i sista sekund av ett riktig, riktigt bra extranummer. Men låt oss börja med det bedrövliga...

In Outer Space är en riktigt bra skiva med flera starka låtar. Den tillhör iofs Sparks något mediokra 80-tal, men den är fortfarande hygglig med ett par riktigt starka spår. På två av låtarna - Cool Places och Lucky Me, Lucky You - sjunger Russell duett med Jane Wiedlin från The Go-Go's. En av rockvärldens coolaste tjejer i mina ögon. När jag såg Go-Go's i San Francisco så plockade Jane så många poäng så det var omöjligt att hålla räkningen.



Det som gjorde kvällens konsert till en sång besvikelse var arrangemangen och mixningen. På skiva är In Outer Space till stor del driven av en hårt mixad syntbas. Men ikväll hördes knappt rytmsektionen alls. En mjuk (och lågt mixad) elbas gjorde att upptempo-låtar som 
Popularity, All You Ever Think About Is Sex och Rockin' Girls tappade precis allt driv och betedde sig som sömnlösa zombies. Och inte på ett skönt lounge-sätt, utan på ett urbota tråååååkigt sätt.

Så vad jag hade trott och hoppats på skulle bli kvällens höjdpunkt (All You Ever Think About Is Sex) kom av sig helt och hållet. Istället överraskade de i extranumret med att spela en låt jag aldrig hört förut. Sports, tydligen en B-sida från Cool Places. Och oj, va bra den var! Om den funkade så bra en kväll som den här undrar man ju hur den låter i en studioinspelning.

Med textrader som:
One more time for a healthy body
One more time for a healthy mind
One more time for no good reason
kan man ju inte låta bli att bli förtjust.

Kvällen avslutades efter Sports med att Ron fick en tallrik med grädde i ansiktet. Medan Russell (som kastat tallriken) fnissade förtjust sa Ron: I thought the re-creation of these albums would be limited to the songs. Not the album artwork. Guess this one's on me. Enjoy!

Spellista:
122. Cool Places
123. Popularity
124. Prayin' For A Party
125. All You Ever Think About Is Sex
126. Please, Baby, Please
127. Rockin' Girls
128. I Wish I Looked A Little Better
129. Lucky Me, Lucky You
130. A Fin Bunch Of Guys From Outer Space
131. Dance Godamn It

Extranummer:
132. Sports (B-sida från Cool Places)

Om nån lyckas komma över en kopia av Sports (digital eller inte) så är jag beredd att ge, om inte en arm och ett ben, så i alla fall nåt riktigt fint för den.

Inga kommentarer: