torsdag 5 juni 2008

Will Kane + Rian Hughes + Sarah McIntyre

Konsertpaus ikväll, så efter en intensiv och effektiv jobbdag tog jag kvällsledigt och gick på pub och restaurang med Will Kane. Vi fick också sällskap av Rian Hughes och Sarah McIntyre vilket var väldigt kul.



Rian är en fantastiskt duktig illustratör/typograf/designer som jag första gången upptäckte på Graceland för tio år sedan. Vi har sedan dess sprungit på varandra i San Diego (vilket han iofs inte kom ihåg, men ändå). Nyss kom en bok som heter Yesterday's Tomorrows ut. En antologi med alla Rians serier. Och för ett par år sedan gavs det också ut en bok som heter Device med hans typsnitt, illustrationer och grafisk design. Det som slog mig då var inte enbart kvalitén på hans grejer, utan även kvantiteten. Hysteriska mängder av bra grejer. Och han är inte äldre än 40. Det är inte utan att man känner sig lite på efterkälken. På senaste tiden har han bla illustrerat Geri Halliwells barnböcker. Så vi fick också lite smaskigt Ginger Spice-skvaller.



Sara är serietecknare och barnboksillustratör. Hade inte hört talas om henne tidigare, men hon gör väldigt charmiga grejer. Kommer från Seattle och lämnade som 16-åring USA för kärleken i London. Och tydligen har det hållit i sig. Go Sara!

En del grejer påminner mig en aning om Jojo Falk som är en sagolikt härlig svensk illustratör. Eller sagolikt härlig människa. Och nybliven mamma.

Diskussionerna var väldigt underhållande och intressanta även om jag ibland fick en utanför-kroppen-upplevelse och såg oss storögt sitta och titta och lyssna på Will när han i 15 minuter berättade allt han kunde (vilket var allt) om Captain Britain. En titel han inte ens gillar. Bara en av de tusen saker han råkar kunna allt om. Det var riktig geek-overdrive.

Jag sa vid ett tillfälle att han var som en living encyclopedia. Will log och sa, they call me the Will-opedia. Han är verkligen som en ändlös brunn av popkultur-fakta. Och väldigt charmig.

Ämnen som hann diskuteras under kvällen var (i urval): Den kommande Hulk-filmen, Iron-Man, Ant-Man, The Avengers, Dire Straits, Sex Pistols, Charley Harper, Serge Clerc, Shane Glines, Captain Britain, Geri Halliwell, Neil Gaiman, Stockholm, Berlin, Helvetica, Roy Nelson, The Watchmen, Lost, Heroes, The Office, Cheesecake, eBoy, Sparks, Dennis Eriksson, Hans Arnold, ABBA, Jaime Hernandez, Ghost World, Harvey Pekar, Chris Ware, Robert Crumb, Jaime Hewlett och penselpennor från Faber Castell.

Så med ett leende på läpparna efter en surrealistisk kväll går jag nu och lägger mig.

Go'natt!

1 kommentar:

Sarah sa...

Kul, I like being a 'barnboksillustratör', sounds more cosy than being a children's book illustrator. I make boks for the wee barns. ;-)